Volledig scherm
Tim Pleijte (midden) winnaar op Tenerife. © eigen foto (kosteloos)

Tim Pleijte wint ‘verticale’ warming-up op Tenerife

SANTA CRUZ DE TENERIFE - Tim Pleijte heeft vrijdag in Tenerife de ‘Vertical’ van de K42 Anaga Marathon gewonnen. De atleet uit Vlissingen liep in 29 minuten en 12 seconden een parkoersrecord op het onderdeel, waarbij deelnemers als in een tijdrit dertig seconden of een minuut na elkaar starten.

,,Het was een mooie wedstrijd langs een kloof. Een kleine vijf kilometer lang met zeshonderd hoogtemeters en veel stenen die dienden als een soort natuurlijke traptreden‘’, zo beschreef Pleijte, die wel vaker dergelijke wedstrijden in het buitenland loopt, het parkoers.

,,Normaal gesproken ga je bij een Vertical direct omhoog. Deze begon met een kleine afdaling. Een pittig parkoers, maar niet heel technisch en steil, waardoor ik wel 95 procent heb kunnen rennen.’’ Zondag staat Pleijte ook aan de start van de marathon op Tenerife.

Pleijte hield Francisco Sabatina Morales (30.04) en Raul Diaz Perdomo en de overige tachtig deelnemers achter zich. Renate Pleijte finishte op de achtste plaats bij de vrouwen.

 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”