Nick van der Lijke.
Volledig scherm
Nick van der Lijke. © BSR Agency

Tien plekken winst voor Nick van der Lijke

SCHIFFLANGE - Wielrenner Nick van der Lijke is donderdag tien plekken geklommen in het algemeen klassement van de Ronde van Luxemburg. Hij werd 26ste in de derde rit.

 1. WK-ervaring is goud waard voor Milan Vader
  PREMIUM

  WK-ervaring is goud waard voor Milan Vader

  LEOGANG - Milan Vader zei het écht na zijn 23ste plaats op het WK in Oostenrijk: ,,Ik ben blij dat ik weer veel geleerd heb.” Dat hij niet hoger was geëindigd, betitelde de 24-jarige Middelburger slechts als ‘jammer’. ,,Balen heeft geen zin”, legde hij uit. ,,Ik kijk naar wat ik uit deze wedstrijd kan halen, om mee te nemen naar een volgend toernooi. Toen ik achteraf onder de douche stond, was ik al aan het nagaan wat ik anders had kunnen doen. Ervaringen als deze zijn goud waard.”
 2. Antwan Tolhoek ziet Giro en seizoen stranden door corona
  PREMIUM

  Antwan Tolhoek ziet Giro en seizoen stranden door corona

  LANCIANO - Geen vuiltje aan de lucht. Zo leek het voor degenen die het nieuws over de positieve coronatest van Steven Kruijswijk hadden gemist voor aanvang van de start de tiende etappe van de Giro d’Italia. De bus van Jumbo Visma en ploegleiderswagens stonden al opgesteld en alles werd gereedgemaakt voor vertrek. Op het allerlaatste moment besliste men van hogere hand echter anders. ,,Een enorme teleurstelling, maar een verstandig besluit”, aldus Yersekenaar Antwan Tolhoek kort na zijn abrupte seizoenseinde.