Volledig scherm
Marc Felius © Jody Deijnen Photography

Thuisspeler Felius is een klasse apart in Middelburg

MIDDELBURG - Tennisser Marc Felius heeft het Maeneblusschers 2.0-toernooi in Middelburg gewonnen. De 38-jarige thuisspeler bleek deze week een klasse apart en verloor op het tennispark van MLTC geen enkele set op weg naar zijn toernooizege in het mannenenkel 3.

In de finale versloeg Felius met 6-4 6-1 Stijn Stijn Sprinkhuizen, terwijl hij een ronde eerder al revanche had genomen op Rowin Tazelaar (6-2 7-6). Diezelfde Tazelaar bleek vorige week in Oost-Souburg nog een maatje te groot (3-6 3-6). ,,Nu raakte ik alles en dat resulteerde in een paar bizarre wedstrijden’', glunderde Felius. ,,In Souburg was ik vermoeid en kon ik mijn eigen spel niet spelen. Nu viel wel alles goed.’'

Samen met diezelfde Tazelaar deed Felius ook nog een gooi naar de titel in het mannendubbel 2. Het duo was in de beslissende poulewedstrijd tegen Jeroen Alliet en Kevin de Rooij dicht bij succes, maar twee matchpoints waren niet aan hen besteed, waarna ze met 6-3 6-7 2-6 aan het kortste eind trokken. Felius: ,,We waren twee sets lang de bovenliggende partij, maar wisten die twee matchpoints niet te benutten. Uiteindelijk verloren we de tiebreak met 13-11, waarna zij in de derde set beter gingen spelen.’'

In augustus hoopt Felius nog een keer te kunnen vlammen op het NK voor senioren en daarna wil hij het internationale seniorencircuit weer op, want in oktober staat er een ITF-toernooi in China op zijn planning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”