Volledig scherm
Marc Felius © Jody Deijnen Photography

Thuisspeler Felius is een klasse apart in Middelburg

MIDDELBURG - Tennisser Marc Felius heeft het Maeneblusschers 2.0-toernooi in Middelburg gewonnen. De 38-jarige thuisspeler bleek deze week een klasse apart en verloor op het tennispark van MLTC geen enkele set op weg naar zijn toernooizege in het mannenenkel 3.

In de finale versloeg Felius met 6-4 6-1 Stijn Stijn Sprinkhuizen, terwijl hij een ronde eerder al revanche had genomen op Rowin Tazelaar (6-2 7-6). Diezelfde Tazelaar bleek vorige week in Oost-Souburg nog een maatje te groot (3-6 3-6). ,,Nu raakte ik alles en dat resulteerde in een paar bizarre wedstrijden’', glunderde Felius. ,,In Souburg was ik vermoeid en kon ik mijn eigen spel niet spelen. Nu viel wel alles goed.’'

Samen met diezelfde Tazelaar deed Felius ook nog een gooi naar de titel in het mannendubbel 2. Het duo was in de beslissende poulewedstrijd tegen Jeroen Alliet en Kevin de Rooij dicht bij succes, maar twee matchpoints waren niet aan hen besteed, waarna ze met 6-3 6-7 2-6 aan het kortste eind trokken. Felius: ,,We waren twee sets lang de bovenliggende partij, maar wisten die twee matchpoints niet te benutten. Uiteindelijk verloren we de tiebreak met 13-11, waarna zij in de derde set beter gingen spelen.’'

In augustus hoopt Felius nog een keer te kunnen vlammen op het NK voor senioren en daarna wil hij het internationale seniorencircuit weer op, want in oktober staat er een ITF-toernooi in China op zijn planning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.