Volledig scherm
Thomas Houtepen in actie tijdens het Open EK in Zweden. © Ilse Pattipeilohy

Thomas Houtepen mag op stage in de Duitse Bundesliga

MIDDELBURG - Voor de handballer Thomas Houtepen heeft zijn deelname aan de Ruhrgames en het EK U17 in Zweden nog een leuk staartje gekregen. De midden-opbouwspeler uit Middelburg gaat maandag en dinsdag op stage bij VFL Gummersbach in de Bundesliga.

De verbazing klinkt nog in zijn stem bij het doen van zijn verhaal. ,,Ik had dit dus echt niet zien aankomen. Voor mijn gevoel speelde ik daar niet echt geweldig’’, verklaart Houtepen. Toch werd hij begin deze week via Facebook, en later ook telefonisch, benadert door een Duitse scout die wel degelijk onder de indruk was geraakt van zijn verrichtingen op beide evenementen. 

Het resulteerde in een uitnodiging om maandag en dinsdag mee te komen trainen bij de U19 ploeg van Gummersbach, dat uitkomt in de eerste jeugd Bundesliga sector West. Thomas Houtepen ging daar na overleg met zijn ouders en trainers gretig op in, al was het alleen maar om ervaring op te doen. ,,Want de kans dat het daadwerkelijk tot een transfer komt acht ik op dit moment klein. Ik moet absoluut mijn Havo diploma binnen hebben, voordat ik een verdere stap in mijn carrière ga maken’’, legt hij uit. 

Toch houdt Houtepen nog een kleine slag om de arm. ,,Stel dat er echt een mooie aanbieding komt, dan wordt het de plussen en minnen tegen elkaar afstrepen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement