Elisabeth Willeboordse springt in de armen van coach Marjolein van Unen, nadat ze in Wenen Europees kampioen geworden is.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisabeth Willeboordse springt in de armen van coach Marjolein van Unen, nadat ze in Wenen Europees kampioen geworden is. © Robert Vos/ANP

Therapiesessie van 12 uur in de auto naar het EK Wenen

VLISSINGEN - Tijdens de coronacrisis missen we de sportwedstrijden en -evenementen, als direct betrokkenen of toeschouwers. Terugblikken op bijzondere momenten uit de (Zeeuwse) sporthistorie kunnen we wel en dat doen we iedere zaterdag. In deel 5: het hoofd van topjudoka Elisabeth Willeboordse kookte regelmatig over.

Elisabeth Willeboordse was in haar carrière vaak zó onzeker. De Middelburgse topjudoka wist dat ze mooi en aanvallend kon judoën, maar vreesde dat ze op het moment suprême zou verzaken. De immense spanning zorgde voor vele slapeloze nachten en ontelbare huilbuien. Bondscoach Marjolein van Unen had er een flinke taak aan om Neerlands nummer één in de klasse -63 kilo rustig te krijgen.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 3. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.