Volledig scherm
Thamar Zweistra met Hexagons Double Dutch. © ANP

Thamar Zweistra gaat als een speer in het Franse Le Mans

LE MANS - Dressuuramazone Thamar Zweistra sloot gisteren het internationaal CDI drie sterren concours in het Franse Le Mans uitstekend af. De international uit Schore stuurde in de Grand Prix Speciaal de hengst Hexagons Double Dutch naar zijn tweede overwinning op Franse bodem (70,043 procent).

Zaterdag stuurde Zweistra in de Intermediate I de merrie Erina met de score van 71,118 procent naar de tweede plaats. Gisteren eiste ze met de donkerbruine kopersnuit Jazz-dochter in de Intermediate Freestyle voor de tweede keer op rij het zilver op (74,540). Met Westpoint-dochter Hexagon's Filamanda liep de veelvraat uit Schore in Intermediate II naar een verdienstelijke vijfde plaats (67,088).

Lucie Louws stuurde zaterdag de ruin Evito in de Grand Prix Free Style naar het zilver (74,950). De combinatie uit Oostkapelle kwam slechts tweetiende procent tekort voor goud.

De Zaamslagse Marijke van Giesen stuurde in de U25 de merrie Esther SvN twee keer op rij naar een vijfde plaats (67,598 en 65,718). Met de Rubiquil-zoon Hexagon's Furious eindigde Van Giesen op de zevende en zesde plaats (64,902 en 65,179).