Volledig scherm
Het vrouwenpeleton na ongeveer tien rondes. © Willem Adriaansens

Thalita de Jong wint Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Thalita de Jong heeft de Ronde van Oud-Vossemeer gewonnen. De Jong won in de sprint van Amy Pieters, die tweede werd, en Iris Slappendel.

De drie rensters maakten deel uit van een kopgroep die al vroeg in de wedstrijd gevormd was. Aan het eind van het criterium bleven er naast de drie eerdergenoemden ook nog Vera Koedooder en Nederlands kampioen Lucinda Brand in de kopgroep over.

Volledig scherm
Thalita de Jong komt als eerste over de finish. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Nederlands kampioene Lucinda Brand stond ook aan de start in Oud-Vossemeer. © Willem Adriaansens
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”