Tessa Baaijens-Van de Vrie uit ‘s-Heer Hendrikskinderen is een succesvol amazone binnen de paradressuur. Ze is begonnen aan haar ‘Road to Paris’.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Baaijens-Van de Vrie uit ‘s-Heer Hendrikskinderen is een succesvol amazone binnen de paradressuur. Ze is begonnen aan haar ‘Road to Paris’. © Leontien Ruissen

Tessa lag twee weken in coma, maar krabbelde op: ‘Er was nog een plan voor mij’

PORTRETAan Tessa Baaijens-Van de Vrie (40) zie je op het eerste gezicht niks bijzonders. De amazone uit ’s-Heer Hendrikskinderen heeft evenwel zwaar hersenletsel, overgehouden aan een ongeluk met haar paard Mai Tai. Ze leeft al achttien jaar met haar beperkingen en is een kei geworden in het maskeren daarvan. ,,Ik probeer zo gewoon mogelijk te zijn. Maar wat is gewoon?”

  1. Hoe bizar! Mick van Dijke valt in laatste bocht, rent het laatste stuk en wint tóch het NK tijdrijden
    PREMIUM

    Hoe bizar! Mick van Dijke valt in laatste bocht, rent het laatste stuk en wint tóch het NK tijdrijden

    EMMEN - Mick en Tim van Dijke, de 21-jarige tweelingbroers uit Colijnsplaat, zijn totaal onervaren in het tijdrijden. Toch pakten ze woensdag goud en zilver op het NK voor beloften. In Emmen zetten ze de concurrentie op grote achterstand. ,,Ik denk dat het goed was dat we ons van tevoren niets wijs maakten”, zei de winnaar. ,,We begonnen zonder verwachtingen aan deze wedstrijd.”