Tessa Baaijens-Van de Vrie uit ‘s-Heer Hendrikskinderen is een succesvol amazone binnen de paradressuur. Ze is begonnen aan haar ‘Road to Paris’.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Baaijens-Van de Vrie uit ‘s-Heer Hendrikskinderen is een succesvol amazone binnen de paradressuur. Ze is begonnen aan haar ‘Road to Paris’. © Leontien Ruissen

Tessa lag twee weken in coma, maar krabbelde op: ‘Er was nog een plan voor mij’

PORTRETAan Tessa Baaijens-Van de Vrie (40) zie je op het eerste gezicht niks bijzonders. De amazone uit ’s-Heer Hendrikskinderen heeft evenwel zwaar hersenletsel, overgehouden aan een ongeluk met haar paard Mai Tai. Ze leeft al achttien jaar met haar beperkingen en is een kei geworden in het maskeren daarvan. ,,Ik probeer zo gewoon mogelijk te zijn. Maar wat is gewoon?”

 1. Na duwtjes en scheldwoorden oogst Mick van Dijke lof: ‘Zelfs complimenten van Mark Cavendish en Ben Swift’
  PREMIUM

  Na duwtjes en scheldwoor­den oogst Mick van Dijke lof: ‘Zelfs complimen­ten van Mark Cavendish en Ben Swift’

  COLIJNSPLAAT - Wielrenner Mick van Dijke en zijn jonge ploeggenoten van Jumbo-Visma dwongen vorige week tijdens de Coppi e Bartali, een vijfdaagse etappekoers in Midden-Italië, respect af bij tal van WorldTour-teams. ,,Doordat we daar aan de start stonden met allemaal jonge coureurs, zagen de grote mannen ons als opleidingsploeg”, vertelt de 21-jarige coureur uit Colijnsplaat. ,,In het begin kregen we steeds duwtjes en werd er veel op ons gescholden. Maar dat was na één dag over. Ze zagen dat we toch wel heel erg goed koersten. Zelfs Mark Cavendish en Ben Swift kwamen naar ons toe om ons te complimenteren.”
 2. Binnensporters willen naar binnen: ‘Normaal ga je met trainen vooruit. Nu is er eerder sprake van achteruitgang’
  PREMIUM

  Binnenspor­ters willen naar binnen: ‘Normaal ga je met trainen vooruit. Nu is er eerder sprake van achteruit­gang’

  VLISSINGEN - Vlak voor de verkiezingen trokken 31 sportbonden aan de bel in Den Haag: de binnensporten wilden weer kunnen opstarten. Ze wezen de politici vooral op de verminderde motorische vaardigheden bij kinderen en de verslechterde mentale gesteldheid bij hen. In Zeeland wordt het luiden van die noodklok ondersteund, onder meer bij Turnschool Zeeland en TTC Middelburg . Bij de persconferentie van Mark Rutte van dinsdag bleek dat er geen ruimte is voor versoepelingen en dat ze nog een tijdje moeten aanmodderen.
 1. Alle doelpunten I Barcelona onderuit tegen Real Madrid
  Play

  Alle doelpunten I Barcelona onderuit tegen Real Madrid

 2. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd