Bonny Leenders van Volleybalvereniging Forza Schouwen-Duiveland vertelt over een oude teamfoto uit haar jeugd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bonny Leenders van Volleybalvereniging Forza Schouwen-Duiveland vertelt over een oude teamfoto uit haar jeugd. © Sandra Schimmelpennink

Terug in de tijd: ‘Bonny Leenders en het Twins Team’

ZIERIKZEE - In de zomerrubriek van 2021 nemen Zeeuwse sporters ons aan de hand van een oude teamfoto mee terug in de tijd. In de eerste aflevering is het woord aan Bonny Leenders. Met haar 1.65 meter is ze, net als de meeste van haar oude teamgenotes, best klein voor een volleybalster. Met sterk verdedigen en een goede teamspirit wisten ze het toch best ver te schoppen. Van haar oude team is Bonny, tegenwoordig libero bij de vrouwen van Forza Schouwen-Duiveland, één van de weinigen die nog altijd actief is op het volleybalveld.

 1. Weggepest bij de voetbal, welkom bij Oemoemenoe, al 50 jaar lang
  PREMIUM

  Weggepest bij de voetbal, welkom bij Oemoemenoe, al 50 jaar lang

  MIDDELBURG - De Eerste Zeeuwse Rugby Club Oemoemenoe viert haar vijftigste verjaardag. Een echte familieclub waar respect, discipline en kameraadschap de belangrijkste waarden zijn en waar iedereen welkom is. Een club die in de loop der jaren vele jongens en meisjes op het veld, maar ook op maatschappelijk vlak heeft gevormd. En een eerste team dat inmiddels bijna niet meer weg te denken is van uit de ereklasse, het hoogste niveau van Nederland.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. Jeugdeditie Omloop van de Braakman ondanks late goedkeuring razend populair
  PREMIUM

  Jeugdedi­tie Omloop van de Braakman ondanks late goedkeu­ring razend populair

  PHILIPPINE – Het leek een gebed zonder einde, maar Wielercomité Philippine is er op de valreep in geslaagd om de Omloop van de Braakman voor nieuwelingen en junioren te laten doorgaan. Dat is niet zonder haken of ogen, want de wedstrijd zal noodgedwongen op een lokaal parkoers plaatsvinden. ,,We hadden het graag anders gezien, maar we zijn vooral blij dat de wedstrijd doorgaat”, doet voorzitter Edwald Martijn het woord.
 2. Dallinga opent het biljartseizoen met royale winst

  Dallinga opent het biljartsei­zoen met royale winst

  Eredivisie. Dallinga.com – Stichting Topbiljart Zundert 6-2: Het was de dag van de definitieve terugkeer van Jean Paul de Bruijn bij het driebandenteam van Dallinga.com. De lakproef voor de thuisploeg moest worden afgelegd tegen Stichting Topbiljart Zundert. Voor de pauze was er nog sprake van evenwicht toen een stroef draaiende Berry Dallinga het moest afleggen tegen ‘coming man‘ Sam van Etten met 31-40 in 38 beurten. Op de andere tafel speelde Peter de Bakker een formidabele wedstrijd tegen zijn landgenoot Francis Forton. Met series van 3x4, 5 en 8 werd Forton in het pak gedaan. Na de pauze begonnen thuisspeler Steven van Acker en Rik van Beers aarzelend aan hun partij maar toen bij een tussenstand van 27-26 Van Beers zeven nullen produceerde was Van Acker vertrokken en pakte de winst met 40-30 in 42.