Volledig scherm
Anne Terpstra in actie tijdens het NK in Apeldoorn, waar ze voor de vijfde keer de nationale titel pakte. © Pim Velthuizen

Terpstra moet door enkelblessure streep door EK zetten

GLASGOW - Mountainbikester Anne Terpstra heeft het Europees kampioenschap cross country dinsdag aan zich voorbij moeten laten gaan. De uit Zierikzee afkomstige Terpstra kampt met een enkelblessure, waardoor ze in het Schotse Glasgow niet van start kon gaan. Anne Tauber was daardoor de enige Nederlandse vrouw die in actie kwam. Ze werd zesde.

Anne Terpstra werd op 22 juli in Apeldoorn Nederlands kampioen en een week later won ze op overtuigende wijze de wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Graz. Dinsdag liet ze via sociale media al weten dat ze een dikke enkel had maar dat het team - met hulp van de Belgische buren - er alles aan deed om haar te laten starten in Glasgow. Dat lukte uiteindelijk dus niet.

In januari van dit jaar brak Terpstra haar enkel tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika. In april maakte ze in het Duitse Saalhausen haar rentree en in juli werd ze overtuigend voor de vijfde keer Nederlands kampioen. Daarna richtte ze haar pijlen onder meer op het EK in Glasgow, maar daar moest ze tot haar eigen teleurstelling door de enkelblessure een streep door zetten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement