Volledig scherm
Dames tennisteam 1e klas VLNR Rebecca Matthijs, Petra Kanselaar, Renee van Sabben, Irene Knegtel, Demi Engelaar en Tamara Eggermont. © Camile Schelstraete

Tennissters Sluiskil staan voor enorme uitdaging

SLUISKIL - In de landelijke tenniscompetitie, die zondag van start gaat, komt Tennis Vereniging Sluiskil met een gloednieuw vrouwenteam uit in de eerste klasse. Via promotie bij keuze is de formatie meteen ingestroomd op het twee na hoogste niveau, na de hoofdklasse en de eredivisie.

Handhaven zal een hele klus worden. Daar is ook captain Rebecca Matthijs (32) zich van bewust. ,,Dat is wel onze doelstelling, maar het plezier blijft voorop staan. We willen gewoon mooie wedstrijden spelen. In overleg met onze Verenigings Competitie Leider (VCL) Han Matthijssen hebben we deze klasse aangevraagd’’, vertelt de aanvoerster. ,,Het initiatief voor dit nieuwe team, we spelen zowel dubbel- als enkelpartijen, is eigenlijk van Demi Engelaar gekomen. Het is ontstaan aan de bar van het Racketcentrum in Terneuzen. Demi had het erover met Petra Kanselaar en het is door mij opgepikt. Ook Irene Knegtel, Renee van Sabben en Tamara Eggermont zagen het wel zitten.”

Sluiskil beleeft de vuurdoop met een uitwedstrijd in en tegen het Zuid-Hollandse Maasland. Verder dienen de Kanaaldorpbewoners ook af te reizen naar Breda, Vlaardingen en Zierikzee. Tebo uit Heinkenszand is de derde Zeeuwse representant in de eerste klasse, die wordt gecompleteerd door Zundert en Lepelstraat.

Matthijs heeft veel getraind en toernooien gespeeld met Petra Kanselaar. ,,We zijn in Terneuzen kampioen geworden in de bedrijfscompetitie. Petra heeft een dwingende forehand. Daardoor kun je aan het net makkelijker afmaken. Ze slaat vaak door het midden, waardoor het veld kleiner wordt en je er aan het net makkelijker tussen kan springen”, aldus de teamcaptain.

Ze heeft er al wat wedstrijden in het buitenseizoen opzitten, met name dankzij het eigen Obe Lix Sluuskille Voorjaarstoernooi. ,,We hadden te maken met regen en kou, maar dat is het risico. In het eerste weekend waren de banen zelfs helemaal wit vanwege de sneeuw. Toch was het een zeer geslaagd toernooi. Het zat twee weken goed vol en we hebben alle wedstrijden kunnen spelen”, verklaarde de wedstrijdleidster, die speelsterkte vijf heeft.

Naast de landelijke competitie is Matthijs met TV Sluiskil ook actief in de Zeeuwse mixedcompetitie, waarna ze ook weer de nodige toernooien zal spelen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement