Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Getty Images

Tennisster Lesley Kerkhove wordt landskampioen met Zandvoort

ZANDVOORT - Tennisster Lesley Kerkhove is voor de derde keer in vijf jaar landskampioen geworden met Zandvoort. De Zierikzeese won met haar ploeg de eredivisie gemengd door in de finale Naaldwijk met 5-1 te verslaan.

Uitgerekend Kerkhove verloor in de eindstrijd het enige duel voor haar team. Richel Hogenkamp was met 10-7 te sterk in de supertiebreak, nadat het 1-1 in sets was geworden. Haar ploeggenoten maakten het daarna echter meer dan goed.

Zaterdag, tijdens de halve finales, ontbrak Kerkhove nog bij Zandvoort. Toen speelde ze in Rosmalen de kwalificaties van het Libéma Open. Daarbij verloor de Schouwse van de Duitse Antonia Lottner. Later in de week dubbelt Kerkhove nog wel op het Brabantse gras.

Voor het dubbelspel ontving ze samen met Bibiane Schoofs een wildcard voor het hoofdtoernooi. Schoofs, die ook een wildcard in het enkelspel ontving, wordt bijgestaan door de Zeeuwse coach Sven Vermeulen. In de eerste ronde nemen Kerkhove en Schoofs het op tegen het Russisch/Slowaakse duo Anna Kalinskaya en Viktoria Kuzmova.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement