Volledig scherm
De tennissers van Animo werden dit seizoen districtskampioen. © PZC

Tennissers Animo willen de beste van Nederland worden

TERNEUZEN - Zeeuws kampioen TC Animo treft zaterdag in Terneuzen in de kwartfinale van de landelijke titelstrijd TV Badhoevedorp. De aanvang is 13.00 uur. Bij winst gaan de Terneuzense tennissers door naar het finaleweekend in Santpoord Noord (gemeente Velsen).

Aldaar, op het park van LTC Groeneveen, strijden op zaterdag 23 en zondag 24 juni de beste vier districtskampioenen van het land om de nationale titel. Maar Animo moet dus eerst de kwartfinale zien te overleven.

,,Op papier zijn we redelijk gelijkwaardig aan Badhoevedorp, al is een 2 in de regio Amsterdam wellicht sterker dan in Zeeland. In ieder geval zijn we zeker niet kansloos. Opvallend is dat Badhoevedorp in de afgelopen competitie gebruik heeft gemaakt van negen spelers, terwijl bij ons steeds dezelfde vier in actie kwamen”, vertelt Kevin de Rooij (29).

Bij winst op Badhoevedorp treft Animo in de halve finale de winnaar van het duel Krimpen-ELTV. Het schema van acht wordt aangevoerd door LTC Oud Wassenaar, terwijl ALTV Daisy uit Apeldoorn als tweede is geplaatst.

De uit Hoek afkomstige De Rooij, inmiddels woonachtig in Terneuzen, is klaar voor de titelstrijd. Samen met teamgenoot Ruud Martens (23) uit Koewacht traint hij deze week enkele keren, met het oog op de kwartfinale. ,,Het was dinsdag een lastig setje tegen Ruud. Hij maakte slechts twee foutjes. Best frustrerend. We hebben dezelfde, degelijke speelstijl, alleen is Ruud twee tandjes beter…”

De Rooij heeft ook enkele keren per week fitness en conditietraining. ,,Als ik niet fit ben, daalt mijn niveau behoorlijk. Ik moet mij namelijk vast kunnen bijten in de rally’s.” Captain Jeroen Alliët (28) en aanwinst Bjarne Van Der Herten (21) uit het Belgische Vrasene completeren het team. Allen beschikken over de speelsterkte 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement