Volledig scherm
Bram Donze (rechts op de foto) klopte in de 3-finale Wout Martens die in de halve finale nog overtuigend had gewonnen van Gijs Donze (links). © Camile Schelstraete

Tennisser Bram Donze wint eindelijk ‘eigen’ toernooi

HULST – Bram Donze klopte in de beoogde 3-finale van ’t Zusje Reynaert tennistoernooi van TC Hulster Ambacht stoïcijns met twee keer 6-4 Wout Martens uit Koewacht.

De 25-jarige Hulstenaar had in de halve finale ook alle zeilen bij moeten zetten om Maxime van Eenennaam in drie sets te bedwingen: 4-6 6-4 6-2. ,,Ik begon heel slecht, terwijl Maxime de hele wedstrijd constant was. Ik had weinig vertrouwen in de eerste set, maar toen mijn service begon te lopen kon ik het verschil maken. Tegen Wout waren er veel breaks. Bij 5-2 waren er twee slechte games van mij, maar bij 5-4 kon ik de partij er toch uit slepen. Eindelijk, want het is pas voor de eerste keer dat ik het toernooi van Hulst heb gewonnen”, aldus Bram Donze.

In de andere halve eindstrijd had Martens een fraaie 6-3 6-2-zege geboekt op de vermoeide wedstrijdleider Gijs Donze, de jongere broer van Bram. Nationaal veteranenkampioen Patrick Marteijn (59) pakte de eerste prijs in zowel de mixed-3 met José de Wit als het dubbel-3 met Dennie Cappendijk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement