Volledig scherm
Turnen. © Thinkstock

Teams van Olympia Kapelle laten opnieuw progressie zien

OOSTBURG - Tijdens de springwedstrijd in Oostburg voor het A-, B- en C-niveau presteerde het team van Olympia Kapelle opnieuw sterk. De springers tonen de laatste tijd een enorme progressie. Enkele weken geleden haalden de teams veel prijzen binnen tijdens het regiokampioenschap en ook in Oostburg sprongen ze er met recht weer bovenuit.

Met een score van twaalf bekers - en twee wisselbekers voor de hoogste dagscore - bleek na afloop dat op ieder onderdeel elk team een prijs had gewonnen. Daar zaten maar liefst tien gouden medailles bij.

Het juniorteam A/B met Charlotte Moeleker, Noa van Boven, Julia van Liere, Giovanni Minnaard, Brenda Scheepstra, Amy Quakkelaar, Iris Goedegebure en Lisa Raadtgever haalde de hoogste dagscore in het A-niveau op airtrack. Het team haalde naast het goud op airtrack nog twee keer goud op minitrampoline en pegases.

Vier gouden medailles

Het seniorteam B, met Sanne Mondeel, Anne van Strien, Isa van Waarde, Melanie Nieuwenhuize, Roxanne Cappon, Amber van Strien en Inge Hoogesteger, haalde de hoogste dagscore, eveneens op airtrack. Tevens werd goud behaald op minitrampoline en pegases.

Het juniorteam in het B/C-niveau en het jeugdteam in het C-niveau completeerden het succes met in totaal vier gouden medailles, één keer zilver en één keer brons.

Turnster Joëlle Dhanis uit Terneuzen werd met haar club De Hazenkamp nationaal kampioen teams bij de KNGU. Het team van Turnschool Zeeland dat in dezelfde categorie in de eerste divisie deelnam, werd zevende.

Volledig scherm
Joëlle Dhanis. © Dirk-Jan Gjeltema