Volledig scherm
Frank Hollak. © Izaak Heijboer

Tafeltennisser Frank Hollak blijft ongeslagen in Super Final in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Tafeltennisser Frank Hollak uit Etten-Leur heeft zaterdag in Arnemuiden de ABM ICT Super Final op zijn geschreven. De speler van eredivisionist Avanti uit Hazerswoude versloeg in de finale Sören de Witte van TTC Middelburg met 3-0.

De overwinning van Hollak was geen verrassing. Dat Thomas Baart, een andere eredivisiespeler, de poulefase niet overleefde, was dat wel. Baart was inderhaast opgetrommeld na de afmelding van Frank Boute. Hij werd in de poule verrast door lokale de favoriet Jeroen de Heide en Vincent van Kuijck, waardoor Richard Verstijlen en De Heide één en twee in de poule werden.

In de andere poule regeerde Frank Hollak, hoewel hij het tegen Sören de Witte lastig had. Er moest een vijfde game aan te pas komen, die Hollak met 11-7 won. De twee hadden verder weinig te duchten en plaatsten zich beiden voor de halve finale. Emiel de Rijke, vorige week winnaar van de ABM ICT-Cup, werd knap vierde in de poule.

In de halve finale won Hollak in vier games van De Heide en vervolgens had De Witte niet zo veel moeite met Verstijlen (3-0). Beiden wonnen het toernooi overigens al eens. In de finale kon De Witte het Hollak echter niet zo lastig maken als in de poule. Hollak won met duidelijke cijfers: 11-5, 11-4 en 11-7. Verstijlen werd derde door 3-0-zege op De Heide.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.