Volledig scherm
Emiel de Rijke. © organisatie ABM ICT Cup

Tafeltennisser Emiel de Rijke verrast zichzelf met derde eindzege op rij in ABM ICT Cup

ARNEMUIDEN – Tafeltennisser Emiel de Rijke was weer de sterkste bij de ABM ICT Cup in Arnemuiden. In de finale rekende de speler van TTC Middelburg gedecideerd af met thuisspeler Jeroen de Heide. Het werd 6-11, 11-5, 11-8 en 11-8. De Rijke won het toernooi voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in totaal.

Met zijn overwinning plaatste hij zich bovendien voor de ABM ICT Super Final die komende zaterdag (15 juni) wordt gespeeld. Datzelfde geldt overigens voor verliezend finalist De Heide. In deze Super Final treden twaalf spelers aan, onder wie eredivisiespeler Frank Hollak, voormalig Nederlands dubbelkampioen Frank Boute en titelverdediger Sören de Witte.

In de Super Final komen spelers uit met een B/C-licentie, terwijl ABM ICT Cup open stond voor D-spelers en lager. De Rijke verraste zichzelf met de overwinning, omdat tegenstander als De Heide en Marc Hackenberg afgelopen seizoen hun C-licentie waren kwijtgeraakt en daardoor toch mochten meedoen. De Rijke versloeg Hackenberg in de kwartfinale en De Heide in de finale.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement