Volledig scherm
PREMIUM
Merel de Rijke (14) uit Arnemuiden komt met de Nederlandse selectie in actie het WK taekwondo in Inzell. © Dirk Jan Gjeltema

Taekwondoka uit Arnemuiden (14) klaar voor WK-debuut

ARNEMUIDEN - Voor de pas 14-jarige Merel de Rijke uit Arnemuiden komt er deze week uit een grote droom uit. Met de Nederlandse selectie staat ze op het WK taekwondo in het Duitse Inzell. ,,Het moet vooral een fantastische ervaring worden, maar een rondje doorkomen moet ook wel kunnen‘’, voorspelt de jonge vechtsportster met enige bescheidenheid. 

Die bescheidenheid siert de jonge Merel. Sinds ze eind december definitief werd geselecteerd voor het WK taekwondo heeft ze heel Europa doorgereisd om zo veel mogelijk wedstrijdervaring op te doen. Bijna overal waar ze kwam werd er ook gewonnen. Met dat talent zit het dus wel goed. In haar gewichtsklasse komt Merel, die in mei 15 wordt, echter vooral oudere meiden tot 18 jaar tegen. Meiden met meer wedstrijdervaring. En dus was het belangrijk dat Mereltje, zoals ze liefkozend door haar familie genoemd wordt, veel wedstrijduren zou maken.

Gemene foefjes

,,Die oudere meiden gebruiken meer foefjes om de wedstrijd te beïnvloeden‘’, weet Merel inmiddels uit eigen ervaring. ,,Dat begint bij intimidatie voor de wedstrijd, maar het is soms ook nog even een gemene trap uitdelen net nadat de scheidsrechter heeft afgefloten en jij je dekking laat zakken.‘’ Het overkwam de jonge taekwondoka dit jaar in Ierland, waar ze een uppercut te verwerken kreeg, terwijl de scheidsrechter al op zijn fluitje had geblazen. Verslagen lag Merel op de grond, maar tegen alle wetten in stond ze weer op en liet zie haar Duitse opponent op heroïsche wijze alsnog alle hoeken van de mat zien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement