Sylvana van Hees (tweede van rechts) viert het paralympische goud met haar ploeggenotes.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvana van Hees (tweede van rechts) viert het paralympische goud met haar ploeggenotes. © Reuters

Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer na goud op Paralympics: ‘Het was elke minuut training waard’

TOKIO - Met een gouden medaille op de Paralympische Spelen schreven de Nederlandse rolstoelbasketbalsters geschiedenis. Na vier keer brons en één keer zilver was het eindelijk raak voor Oranje. De tot voor kort in Oud-Vossemeer woonachtige Sylvana van Hees (28) maakt deel uit van het team. ,,24 uur trainen in de week. Het was het elke minuut waard”, vertelde ze vanuit Tokio, waar ze haar koffers aan het pakken was voor de terugreis.

 1. Weggepest bij de voetbal, welkom bij Oemoemenoe, al 50 jaar lang
  PREMIUM

  Weggepest bij de voetbal, welkom bij Oemoemenoe, al 50 jaar lang

  MIDDELBURG - De Eerste Zeeuwse Rugby Club Oemoemenoe viert haar vijftigste verjaardag. Een echte familieclub waar respect, discipline en kameraadschap de belangrijkste waarden zijn en waar iedereen welkom is. Een club die in de loop der jaren vele jongens en meisjes op het veld, maar ook op maatschappelijk vlak heeft gevormd. En een eerste team dat inmiddels bijna niet meer weg te denken is van uit de ereklasse, het hoogste niveau van Nederland.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Chantal Nijpjes is de ‘Golden Girl‘ in Nieuw- en Sint Joosland

  Chantal Nijpjes is de ‘Golden Girl‘ in Nieuw- en Sint Joosland

  NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Chantal Nijpjes was zaterdag, met vosmerrie Golden Girl, op de Subtop dressuurwedstrijd van de RV Sé-Ros in Nieuw- en Sint Joosland, de koningin van de Lichte Tour. De amazone uit Sint Laurens liep in de Prix Sint George met een score van 66,912 procent naar een afgetekende overwinning. In de Intermediate I liep de combinatie voor de tweede keer op rij naar een overtuigende zege (67,784 procent).