Volledig scherm
ldm26/01/2019 - Middelburg - korfbal Swift - KVS © Lex De Meester

Swift plaatst zich na winst op Ondo voor finale Zeeuwse Korfbal Spektakel

MIDDELBURG - Na TOP Arnemuiden heeft ook Swift zich geplaatst voor de finale in poule 1 van het Zeeuws Korfbal Spektakel. De ploeg van Dennis Plantinga en Wim Allaart was donderdagavond met 18-35 te sterk voor Ondo.

Halverwege de eerste helft was het Ondo dat een minimale voorsprong (10-9) te pakken had. Swift stelde nog voor de pauze orde op zaken en kon met een comfortabele 11-19-voorsprong de kleedkamer opzoeken. In de tweede helft gaf Swift nog wat gas bij liep de ploeg gestaag uit tot de 18-35-eindstand op het scorebord stond.

TOP Arnemuiden wist zich dinsdagavond al te verzekeren van een plaats in de eindstrijd door eersteklasser Fortis met 13-25 te verslaan. Swift en TOP treffen elkaar zaterdagavond om 20.00 uur in sporthal De Sprong in Middelburg.

In poule 4 gaat de finale tussen Tjoba 2 en Swift 2. De reserves van Tjoba wonnen na verlenging met 22-21 van Fortis 2, terwijl Swift 2 met 13-20 te sterk was voor Ondo 2. Fortis A1 plaatse zich voor de finale van poule 6 door met 18-17 van TOP A1 te winnen. Fortis neemt het in de finale op tegen Swift A1, dat zich ontdeed van Ondo A1.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.