Mark Boot (rechts) rijdt in Goes tussen tal van buitenlandse coureurs.
Volledig scherm
Mark Boot (rechts) rijdt in Goes tussen tal van buitenlandse coureurs. © Marcelle Davidse

Supercross Goes populair bij Deense coureurs

GOES - Voor de 27ste Supercross van Goes (18 en 19 januari) stromen de inschrijvingen binnen. 

Bij de Inters, de hoogste categorie bij de wedstrijden in de Zeelandhallen, zijn er inmiddels veertien aanmeldingen. Liefst vijf Denen doen er mee en verder komen er coureurs uit Canada, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Mark Boot uit Kamperland is - net als in 2018 - de enige Zeeuw die bij de Inters uitkomt.

Vanaf komende zaterdag kan er al getraind worden in Goes. De baan wordt nu al vormgegeven. Rinus van de Ven, Frank Rottier en Mark Boot verzorgen lessen.

Er wordt op 18 en 19 gereden in tal van categorieën. De hobbyklasse is als enige al helemaal vol.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”