Volledig scherm
Dailey van de Ketterij won de trofee in 2018. © Herman Heuvink

Strijd om Erik Koote wisseltrofee gaat dit jaar toch door

AXEL - De vierde en laatste wedstrijd in het kader van het Open Zeeuws Kampioenschap motorcross wordt komende zaterdag verreden op het RES-circuit in Axel. In tegenstelling tot eerdere berichten zal dit jaar toch nog worden gestreden om de Erik Koote Wisseltrofee.

De drie wedstrijden die tot dusver werden verreden konden zich in een redelijke belangstelling verheugen. Alleen Rilland bleef wat achter bij de verwachtingen maar dat had ongetwijfeld ook met het weer te maken. Concurrentie van de WBMC was er niet want de wedstrijden in Prinsenbeek konden vanwege de terreinomstandigheden geen doorgang vinden. 

Bij de Erik Koote wisseltrofee wordt het een spannende aangelegenheid wie na Roy Gijsel (2015), Mark Boot (2016), Bart Klijn (2017) en Dailey van de Ketterij (2018) als laatste deze fel begeerde trofee een jaar in de kast mag zetten. De voornaamste kandidaten zijn de Vlissingse crossers Mats Leeuwensteijn en Jordan Lee van Maaren en de tegenwoordig in Axel wonende maar afkomstig uit Meliskerke, Kevin Spruijt. Zij voeren ook de klassering in hun klasse de 125 cc, 250 cc en 500 cc aan. De onderlinge verschillen zijn bijzonder gering. Het kan zo maar dat de laatste manches de doorslag moeten geven. 

Zaterdag valt niet alleen daar de beslissing wat betreft het kampioenschap maar ook in de andere klassen. De wedstrijden in de 50 cc; 65 en 85 cc kleine en grote wielen; 125 cc; 250 cc; 500 cc en veteranen/dames telkens over twee manches beginnen om 12.00 uur. Het prachtige en overzichtelijke RES-circuit in Axel is gelegen aan de Lageweg. De toegang is gratis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement