Volledig scherm
ldm20/04/2019 - Middelburg - tennis - Stijn Sprinkhuizen © Lex De Meester

Stijn Sprinkhuizen wint epische broederstrijd in Middelburg

MIDDELBURG - Tennisser Stijn Sprinkhuizen heeft op het Maeneblusschers 2.0 Toernooi de pikante eerste rondepartij tegen zijn jongere broer Eddy gewonnen. Het werd een ware slijtageslag van drie uur.

Voor eigen publiek -beiden spelen competitie voor MLTC in Middelburg- trok de oudste van de twee uit Nisse afkomstige broers in een heuse thriller aan het langste eind: 4-6 6-4 7-6. Eddy Sprinkhuizen pakte in de beslissende derde set nog een 5-3-voorsprong, maar wist de partij desondanks niet over de streep te trekken.

Spanning

,,Wedstrijden onderling brengen altijd spanning met zich mee, vooral van mijn kant‘’, reageerde de winnaar. ,,Het was een hele zware wedstrijd, waarbij de kansen over en weer vlogen. We hebben ruim drie uur staan spelen. Eddy verdiende eigenlijk meer. Jammer dat zo’n wedstrijd dan al zo vroeg in het toernooi gespeeld wordt.‘’

Stijn Sprinkhuizen plaatste zich door de zege voor de halve finale in het mannenenkel categorie 3. Hij is als tweede geplaatst achter Rowin Tazelaar, die vorige week in Souburg nog de meerdere bleek van Sprinkhuizen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”