Volledig scherm
ldm20/04/2019 - Middelburg - tennis - Stijn Sprinkhuizen © Lex De Meester

Stijn Sprinkhuizen wint epische broederstrijd in Middelburg

MIDDELBURG - Tennisser Stijn Sprinkhuizen heeft op het Maeneblusschers 2.0 Toernooi de pikante eerste rondepartij tegen zijn jongere broer Eddy gewonnen. Het werd een ware slijtageslag van drie uur.

Voor eigen publiek -beiden spelen competitie voor MLTC in Middelburg- trok de oudste van de twee uit Nisse afkomstige broers in een heuse thriller aan het langste eind: 4-6 6-4 7-6. Eddy Sprinkhuizen pakte in de beslissende derde set nog een 5-3-voorsprong, maar wist de partij desondanks niet over de streep te trekken.

Spanning

,,Wedstrijden onderling brengen altijd spanning met zich mee, vooral van mijn kant‘’, reageerde de winnaar. ,,Het was een hele zware wedstrijd, waarbij de kansen over en weer vlogen. We hebben ruim drie uur staan spelen. Eddy verdiende eigenlijk meer. Jammer dat zo’n wedstrijd dan al zo vroeg in het toernooi gespeeld wordt.‘’

Stijn Sprinkhuizen plaatste zich door de zege voor de halve finale in het mannenenkel categorie 3. Hij is als tweede geplaatst achter Rowin Tazelaar, die vorige week in Souburg nog de meerdere bleek van Sprinkhuizen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.