Volledig scherm
Yorick Visser © Sandy Pleyte

Sterke optredens van Duijnkerke en Visser

EINDHOVEN – Bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd (lange baan) kwam parazwemster Lieke Duijnkerke tot uitmuntende prestaties. In de categorie S10 – sporters met een minimale handicap – greep de zwemster van van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen de nationale titel op twee afstanden.

Op de 200 meter vrije slag tikte zij als eerste aan, in een tijd van 2.44,02 minuten. Op de 50 meter rugslag zegevierde zij in 40,02 seconden. Duijnkerke (jaargang 2007) zwom ook nog naar het brons op de 100 en 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Clubgenoot Yorick Visser (junioren 4) pakte na een moeizame race zilver op de 400 meter vrije slag. ,,Ik ging redelijk hard van start, maar kon op een gegeven moment niet meer aanhaken bij de zwemmer die eerste werd. Mijn sterke punt is de eindsprint, daardoor heb ik de nummer drie eruit kunnen sprinten”, zei de Goesenaar. Hij tikte aan in een nieuw Zeeuws record voor zestienjarigen: 4.17,29 minuten. Visser: ,,Ik ben heel blij met mijn tijd, omdat ik vijf seconden van mijn persoonlijk record af heb kunnen zwemmen.’’

Bovendien staat hij nu derde op de Zeeuwse ranglijst aller tijden en moet hij enkel Jonathan Davidse (4.14,32) en Toby Aarnoutse (4.16,89) voor zich dulden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.