Volledig scherm
Swift (oranje) deed zaterdag goede zaken. © Rien Paardekooper / KiekNoe fotografie

Sterk Swift doet tegen koploper wat het wilde: revanche nemen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Swift revancheerden zich zaterdag op knappe wijze. Na de ruime nederlaag tegen Avanti van vorige week versloeg de promovendus zaterdag Dalto, de koploper van de hoofdklasse B. Het werd 13-19.

Swift, dat vorig seizoen kampioen werd, doet het een niveautje hoger met een derde plaats uitstekend. ,,Behalve vorige week’’, aldus speelster Naomi Zuidweg. ,,We wilden onszelf daarom tegen Dalto, de koploper, graag revancheren.’’

En dat lukte, volledig terecht ook nog, zo stelde Zuidweg. ,,Zij hadden geen antwoord op ons spel. We waren verdedigend geconcentreerd en slaagden erin hun spel te ontregelen.’’ Bij rust hadden de Middelburgers al een ruime voorsprong, en die kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

,,Bij 4-4 liepen we uit naar 4-11. Daar legden we de basis voor de overwinning’’, zei Zuidweg, die zelf drie treffers voor haar rekening nam. ,,We wisten dat Dalto in de voorgaande wedstrijden vaak pas in het slot van de wedstrijd de winst veiligstelde. Maar ik heb geen moment het gevoel gehad dat de winst nog in gevaar zou komen.’’

Na zeven wedstrijden staat Swift derde in de hoofdklasse B, met tien punten. De achterstand op de koplopers Dalto en GG/IJskoud de Beste is slechts twee punten.