Volledig scherm
© ANP

Ster Zeeuwsche Eilanden 2014 gaat door

MIDDELBURG - De Ster Zeeuwsche Eilanden krijgt in 2014 een vervolg. De negende editie van de driedaagse wielerkoers voor vrouwen werd vorig jaar afgelast omdat hoofdsponsor Rabobank zich te elfder ure terugtrok. Inmiddels is een nieuwe sponsor gevonden. De Ster wordt in 2014 op 19, 20 en 21 juni verreden.

,,We zijn met de laatste onderhandelingen bezig'', meldde vice-voorzitter Wim Polderman dinsdagmorgen. ,,De nieuwe sponsor heeft nog niet getekend, maar we gaan ervan uit dat dat binnenkort gebeurt. Er zijn verschillende toezeggingen gedaan.'' De Ster Zeeuwsche Eilanden wordt het weekeinde voor het Nederlands kampioenschap verreden. Volgens Polderman een zeer geschikt moment, omdat alle toppers zich die laatste week willen voorbereiden op het NK. Inmiddels hebben ook al zes buitenlandse ploegen belangstelling getoond.

De route van de Ster is nog niet bekend. De kans is groot dat net als voorgaande jaren de meeste kilometers weer op en om Walcheren gemaakt zullen worden. Op de erelijst van de Ster staat onder meer de naam van veelvoudig wereldkampioene en tweevoudig Olympisch kampioene Marianne Vos. Ze won in 2007 en 2011.