Volledig scherm
De start van de stadsloop in Goes. © Martijn Lavooij

Stadsloop Goes verlaagt drempel

GOES - De organisatie van de WEA-stadsloop doet er alles aan om vrijdagavond zoveel mogelijk deelnemers door de binnenstad van Goes te laten lopen.

Omdat vier ronden van 2 kilometer voor een aantal lopers te hoog gegrepen is, kunnen ze nu meedoen aan de Joost Funrun waarbij er gekozen kan worden voor één, twee of drie ronden.

De hoofdmoot van de WEA-stadsloop is de teamloop waarbij de tijden van vier lopers/loopsters opgeteld worden. Daarnaast is er ook een individueel klassement met een prima bezetting.

Het team van Lopers Company Goes is op voorhand favoriet met Patrick de Vos, Laurens van Nieuwenhuize, Frank Houweling en Job de Feijter die onlangs zijn pr op de 5 kilometer in Utrecht verbeterde naar 15.09.27.

Tim van den Broeke, inmiddels weer terug in Zeeland als docent op het ROC, zal zich zeker mengen in de strijd in de individuele klassering. Bij de vrouwen is Monique Verschuure favoriet met Monica Sanderse als uitdaagster. Overigens loopt Verschuure in haar eigen mannenteam De Sportvisser.

In de voorinschrijving meldden zich 180 deelnemers. De WEA-stadloop gaat vrijdagavond om 19.15 uur van start in de Van de Spiegelstraat, waar ook de finish is gepland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement