Volledig scherm
Marit Louwerse werd met de merrie Zelma tweede. © Lucien Roelandt

Springamazone Louwerse loopt tegen 7 strafpunten aan in Clinge

CLINGE - Springamazone Charlotte Fokker uit Zundert eiste in de in handicap verreden klasse M/Z in Clinge met de ruin Chippendale III Z een glansrol op. De Brabantse stuurde op het fraaie hippische sportpark van de PSV Hulst de Chicago Z-nakomeling naar een overtuigende overwinning (0/74.74).

Marit Louwerse uit Lewedorp eindigde met de schimmelmerrie Zelma als tweede. De Zuid-Bevelandse combinatie kreeg vier strafpunten wegens een weigering en drie voor tijdsoverschrijding aan haar been (7/91.16).

,,Ik kan Zelma niets verwijten. Na die lange lijn maakte ik een foutje in de wending en kwam ze niet goed voor de oxer”, vertelde Louwerse. ,,Jammer. Maar ik ben toch wel tevreden. Zelma sprong super. De hoogte bleek geen enkel probleem.”

In de klasse L bleek dat de drie combinaties die zich voor de barrage plaatsten in de basisomloop hun kruit hadden verschoten. Eerste starter en favoriet Ellen Briquet uit Vogelwaarde liep met de schimmelruin Corporal RM Z tegen maar liefst vijftien strafpunten aan.

,,Corporal sprong in het basisparcours super, maar in de barrage dacht hij totaal niet mee. Hij liep met zijn hoofd naar beneden en zag de hindernissen niet staan. Daar baal ik ontzettend van", vertelde de duidelijk zichtbaar teleurgestelde Ellen Briquet.

De overwinning ging naar Stephanie de Smedt uit het Belgische Kieldrecht, die met de merrie Noblesse de Muze in de barrage één springfout maakte.

Uitslagen.

Paarden klasse MZ: 1. Charlotte Fokker, Chippendale III Z (RV Volharding) 0/74.74; 2. Marit Louwerse, Zelma (De Weelr.) 7/91.16; 3. Ronny Smet, Messie van het Eikenhof (België) 8/72.28.

L: 1. Stephanie de Smedt, Noblesse de Muze (België) 0/4/38.01; 2. Ronny Smet, Messie van het Eikenhof, 0/8/40.82; 3. Ellen Briquet, Corporal RM Z (PSV Hulst) 0/15/54.65.

B 1.00m: 1. Senne Verbist, Dame de Coeur (België) 0/0/65.5; 2. Frederik Smet, Now Limt (België) 0/4/80.0; 3. Carmen Braspenning, Ezimone (PSV Hulst) 0/4/68.5.

B 0,90m: 1. Myrthe de Loos, Ginger (PSV Hulst) 0/75.0; 2. Carmen Braspenning, Ezimone, 0/68.0; 3. Aniek ten Kate, Wisper (België) 0/67,5.

Pony’s klasse M/Z cat. CD: 1. Anouchka Marinisse, Minouche (PC SéRos) 4/0/45.72.

L cat. D: 1. Michelle Martens, Rory Red Rocks (PC Haringr.) 0/0/35.80.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.