Huidji See.
Volledig scherm
Huidji See.

Sportpub Goes strikt voormalig wereldkampioen poolen

GOES - De poolers van Sportpub Goes hebben voor komend seizoen een wereldtopper gestrikt. Het Zeeuwse eredivisieteam krijgt versterking van Huidji (Hooch) See uit Capelle aan den IJssel. See was in 2011 wereldkampioen in het 10-ball. Hij speelde de laatste tijd alleen in de Duitse Bundesliga op hoog niveau.

In Capelle aan den IJssel kwam See nog wel uit in het regionale circuit, maar zijn aandacht ging meer uit naar Duitsland en het driebanden op de grote tafel in de eerste divisie bij N-Surance/De Hoog in Gouda. Hij werd met dat team negende in de poule waarin het Zeeuwse ’s Lands Welvaren de titel greep.

Vincent Peemen, eigenaar en teamcaptain van Sportpub Goes, vertelt dat het contact met See eigenlijk toevallig  tot stand kwam. ,,We waren met de club in Luxemburg en See was daar ook. We maakten een praatje, want we kennen elkaar van onze toernooien waar hij ook aan meedoet. Gewoon wat men-talk verder niks. Toen ik bij mijn teamgenoten terugkwam, vroegen zij: Heb je hem gestrikt? Ik zei ‘Nee, maar (lachend) dat ga ik nu even doen.’ Ik liep hem achterna en vroeg naar zijn plannen voor volgend seizoen. Die waren nog onduidelijk waarop ik meteen vroeg of hij bij ons in de eredivisie wilde komen spelen. Binnen de kortste keren waren we het eens en hebben we er een topper bij.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement