Marc Bijsterbosch.
Volledig scherm
Marc Bijsterbosch. © Stefan Osnabrug

Sportpub Goes heeft met Bijsterbosch weer een grote vis aan de haak

GOES - Het poolteam van Sportpub Goes, dat uitkomt in de eredivisie, heeft opnieuw een grote vis aan de haak. Na het aantrekken van Huidji See is nu ook Marc Bijsterbosch binnen.

De 25-jarige Bijsterbosch is een echte kraker die vorige week nog in Leicester samen met Niels Feijen derde werd tijdens de World Cup of Pool. De biljarter uit Emmen heeft al een indrukwekkende palmares bij elkaar gespeeld. Hij werd onder meer in 2017 Europees Kampioen in het 10-ball en tweede in het 8-ball. Op het EK voor teams in 2018 pakte hij eveneens zilver. 

Al bij de junioren grossierde de Drent met podiumplaatsen in de diverse spelsoorten. Met Bijsterbosch erbij komt een Nederlands Kampioenschap komend seizoen in de eredivisie zeker in beeld voor de ploeg uit Goes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.