Volledig scherm
© stock.xchng

Sportpionier Bram van Lare uit Sluis overleden op 69-jarige leeftijd

VLISSINGEN - Op 69-jarige leeftijd is vrijdag Bram van Lare uit Sluis overleden. Van Lare was jarenlang actief in het Zeeuwse sportleven, eerst als wielrenner, vervolgens als organisator.

Zijn carrière als actief coureur was kort maar krachtig. Als tiener reed hij met de besten uit zijn categorie mee – hij klopte ooit zelfs topper in de dop Roger De Vlaeminck – maar een nierprobleem voorkwam een succesvol vervolg.

Van Lare was allerminst verloren voor de sport. Hij zette zich jarenlang intensief in voor toerfietsers en stond aan de wieg van wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen. ,,In Zeeland had je alleen Theo Middelkamp. Wij voelden ons in de steek gelaten’’, vertelde hij later in een interview.

De oprichting had de nodige voeten in de aarde. Maar vasthoudend als hij was, kregen Van Lare en enkele andere wielerliefhebbers het via administratieve omwegen - de wielerclub was bijvoorbeeld officieel eerst een supportersvereniging - toch voor elkaar.

Toen zijn vrouw Térèse zich (met veel succes) ging toeleggen op de triatlonsport, roerde Bram van Lare zich ook in die wereld. Hij was de aanjager van de triatlonverenigingen Zeeland en Oostburg en zorgde in 2007 voor een doorstart van triatlonvereniging ‘t Zwin.

In 1991 werd Van Lare de eerste Zeeuw in het districtsbestuur van de Nederlandse Triathlon Bond en hij maakte ook jarenlang deel uit van de organisatie van de Zwintriatlon. Vrijdag overleed Bram van Lare in Brugge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”