Volledig scherm
De finish van de laatst verreden ZLM Tour. © Johan Van Der Heijden

Snel meer duidelijkheid over toekomst voormalige ZLM Tour

VLISSINGEN - Dat er volgend jaar op zaterdag 20 april een wielerwedstrijd in Zeeland plaatsvindt, staat nagenoeg vast. Over het niveau, de deelnemers en het parkoers van die koers bestaan vooralsnog vooral vragen. Een (groot) deel van die vragen wordt begin oktober beantwoord.

Want dan heeft het bestuur zijn deadline gesteld en wordt er meer bekend over de toekomst van de wedstrijd die tot dit jaar door het leven ging als ZLM Tour. Het verhaal daarover is bekend: Hoofdsponsor ZLM haakte na 21 jaar af, waardoor een groot gat in de begroting is ontstaan voor de Nations Cup-wedstrijd voor de beste renners tot 23 jaar.

,,Begin oktober komen we bij elkaar om te beslissen wat voor wedstrijd we volgend jaar gaan organiseren”, vertelt bestuursvoorzitter Kees Veerhoek. ,,Dan gaan we kijken of we weer een Nations Cup-wedstrijd kunnen organiseren of dat het plan b wordt.” Momenteel ligt het tweede scenario het meest voor de hand. ,,We hebben op dit moment niet voldoende sponsoring om opnieuw een Nations Cup-wedstrijd te organiseren”, zegt Veerhoek.

Daarmee is er vermoedelijk onvoldoende tijd om het benodigde sponsorgeld nog bij elkaar te krijgen. ,,We zijn nu al zo lang naar sponsoren aan het zoeken”, zegt Veerhoek, die daardoor genoodzaakt lijkt om op plan b over te gaan: het organiseren van een wielerkoers op dezelfde datum, op een laagdrempeliger niveau. Om welk niveau dat gaat, kan en wil Veerhoek nog niet zeggen.

,,Het liefst behouden we de wedstrijd in de huidige vorm”, vertelt de Wemeldingenaar, ,,daar is ook alles op gericht qua sponsorwerving. Maar we willen komend jaar sowieso een wedstrijd organiseren. Doe je als comité niets, dan ben je je datum kwijt en verlies je misschien ook nog een deel van de sponsoren die je nu wel hebt. Wellicht wordt volgend jaar een overbruggingsjaar met een andere wedstrijdvorm en kunnen we in 2020 wel weer een Nations Cup-wedstrijd organiseren.”

Ongeacht de wedstrijdvorm bestaat er ook over het parkoers van de volgend jaar te organiseren wedstrijd nog een hoop onduidelijkheid. ,,Hoe de route eruit komt te zien, is onder meer afhankelijk van de financiële medewerking van de gemeente Goes”, zegt Veerhoek, ,,want die was dit jaar ook niet om over naar huis te schrijven. Het is daarom nog geen uitgemaakte zaak dat de start en finish zoals gebruikelijk in Goes plaatsvinden. We kijken ook naar andere locaties.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.