Sjaak den Herder in zijn wielermuseum in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak den Herder in zijn wielermuseum in Middelburg. © Lex de Meester

Sjaak den Herder schrijft boek over Zeeuws vrouwenwielrennen: ‘Wat hebben die meiden van Hage veel gewonnen...’

MIDDELBURG - Sjaak den Herder (75) heeft zijn roemrijke wielerarchief binnenstebuiten gekeerd om een zo compleet mogelijk overzicht te maken van het vrouwenwielrennen in Zeeland. ,,Het was spitten, spitten en nog eens spitten", zegt hij. Maar het resultaat - zijn boek ‘Vrouwenwielrennen in Zeeland, 1959-2020' - mag er zijn. 

 1. Maarten van den Driest, het oliemannetje van het Zeeuwse korfbal
  PREMIUM

  Maarten van den Driest, het oliemanne­tje van het Zeeuwse korfbal

  OOST-SOUBURG - Maarten van den Driest wordt het nieuwe oliemannetje binnen het Zeeuwse korfbal. De 63-jarige Middelburger neemt vanaf september namens de nieuwe ‘regio Zeeland’ zitting in de bondsraad van het KNKV. ,,Officieel ben ik al geïnstalleerd”, vertelt hij, ,,maar na de zomer gaat het werk pas echt beginnen. Dan ga ik, samen met de Zeeuwse clubs, kijken hoe we het beste het Zeeuwse geluid in Papendal kunnen laten horen.”
 2. 'Jammer dat oma Nellie dit niet meer heeft gezien’; ook familie van Milan Vader sluit een reis van acht jaar af
  PREMIUM

  'Jammer dat oma Nellie dit niet meer heeft gezien’; ook familie van Milan Vader sluit een reis van acht jaar af

  MIDDELBURG - Net als Milan Vader de olympische mountainbikewedstrijd op de tiende plaats heeft uitgereden, gaat er een zucht door een Middelburgse huiskamer. Zijn ouders Patrick en Ingrid, zijn jongere broer Damy en opa Anton zitten te kijken naar de nabeschouwing van de NOS en raken hun spanning langzaam kwijt. ,,Ik baal er wel van dat het er nu op zit”, zegt Damy. Het is een gevoel dat wordt gedeeld. Net als voor de kersverse olympiër is het voor de familie ook een reis van acht jaar geweest.