Volledig scherm
© Getty Images

Sint Nicolaas snelste in tweede weekend ‘Run your own race’

VLISSINGEN – Ricardo Sint Nicolaas was de snelste in het tweede weekend van ‘Run your own race’. De atleet uit Oude Tonge legde 3 kilometer in het kader van de onzichtbare Zeeuwse hardloopwedstrijd af in 9 minuten en 2 seconden.

Wouter Verstraate uit Westkapelle en Erwin Harmes (Middelburg) deelden de tweede plaats, op vijftien tellen van de inwoner van Goeree-Overflakkee. Dore Priester was de snelste vrouw in 11.45 minuten. 

Komend paasweekeinde staan er twee afstanden op het programma van Run your own race: een 1000 meter en een 30 minuten-tijdloop. Bij die laatste is het de bedoeling een zo lang mogelijke afstand te lopen binnen dertig minuten.

Deelnemers kunnen hun race op een parkoers naar keuze voltooien en hun eigen tijdsregistratie per e-mail doorsturen aan jacroose@hetnet.nl. In het eerste weekend van de door Jan Roose georganiseerde onzichtbare wedstrijd liep Middelburger Floris Willeboordse een officieus record op de 5 kilometer, in 14 minuten en 18 seconden. Daarmee scoorde hij wereldwijd de zevende tijd op de 5K-challenge van maart op Strava.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.