Simone de Rijcke.
Volledig scherm
Simone de Rijcke. © Peter Nicolai

Simone de Rijcke domineert Zeezwemrace, Rinke Hiel op podium

VLISSINGEN - Zwemster Simone de Rijcke heeft met overmacht de Zeezwemrace in Vlissingen gewonnen. Geen enkele vrouw kwam ook maar in de buurt bij de Zeeuws-Vlaamse. Rinke Hiel zwom bij de mannen naar de derde plaats.

Simone de Rijcke, afkomstig uit Hulst, deed 28 minuten en 55 seconden over de 1.85 kilometer in Vlissingen. De tweede vrouw, Amy van Lier uit Kaatsheuvel, was bijna twee minuten langzamer. Plek drie was voor Marije Dinkelberg uit Rozenburg, weer een minuut achter Van Lier.

Bij de mannen was nummer drie Rinke Hiel uit Clinge nog een seconde langzamer dan zijn vrouwelijke collega De Rijcke. Hij finishte in een tijd van 28 minuten en 56 seconde. De eerste plek was voor Timo Dinkelberg uit Rozenburg, in 27.52. Klaas van Beek uit IJmuiden kwam tien seconden later binnen, op plaats twee.

Zeeuws succes was er ook bij de junioren. Bij de jongens werd Sem Bonte uit Burgh-Haamstede eerste, Sander Provoost uit Axel tweede en Sem de Ridder uit Zuiddorpe derde. Shanna Joppe uit Scherpenisse won bij de meisjes, gevolgd door Fleur de Ridder uit Zuiddorpe en Maud Ruitenbeek uit Middelburg.

De Vlissingse Zeezwemrace - die woensdag onder uitstekende weersomstandigheden werd afgewerkt - zou eigenlijk de afsluiter van het seizoen zijn, maar er is een wedstrijd aan het programma toegevoegd. De eerder afgelaste race van Oostkapelle naar Domburg wordt volgende week woensdag gezwommen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”