Shirin Van Anrooij voert de kopgroep aan tijdens het NK voor vrouwen.
Volledig scherm
Shirin Van Anrooij voert de kopgroep aan tijdens het NK voor vrouwen. © photo: Cor Vos

Shirin van Anrooij subliem, maar komt nét tekort voor medaille op NK voor vrouwen

WIJSTER – Shirin van Anrooij is meteen in haar eerste seizoen als profwielrenster meteen vierde geworden bij het Nederlands kampioenschap op de weg. De pas negentienjarige Kapelse greep nét naast het brons en trad daardoor net niet in de voetsporen van de Zeeuwse zussen Keetie, Bella en Heleen Hage, die in jaren zestig, zeventig en tachtig de nationale titelstrijd domineerden.

 1. 'Jammer dat oma Nellie dit niet meer heeft gezien’; ook familie van Milan Vader sluit een reis van acht jaar af
  PREMIUM

  'Jammer dat oma Nellie dit niet meer heeft gezien’; ook familie van Milan Vader sluit een reis van acht jaar af

  MIDDELBURG - Net als Milan Vader de olympische mountainbikewedstrijd op de tiende plaats heeft uitgereden, gaat er een zucht door een Middelburgse huiskamer. Zijn ouders Patrick en Ingrid, zijn jongere broer Damy en opa Anton zitten te kijken naar de nabeschouwing van de NOS en raken hun spanning langzaam kwijt. ,,Ik baal er wel van dat het er nu op zit”, zegt Damy. Het is een gevoel dat wordt gedeeld. Net als voor de kersverse olympiër is het voor de familie ook een reis van acht jaar geweest.
 2. Nancy van de Ven heeft knop omgezet: honger naar wereldtitel is als vanouds
  PREMIUM
  VIDEO

  Nancy van de Ven heeft knop omgezet: honger naar wereldti­tel is als vanouds

  VLISSINGEN - De dreun kwam in 2020 hard aan en denderde ook nog wel even na. Nancy van de Ven greep toen op een zeer zure manier wéér naast de wereldtitel, net als in 2017. ,,Over die periode erna wil ik het nu niet meer hebben”, geeft de Vlissingse motorcrossster vlak voor een nieuw WK-seizoen aan. ,,Het heeft wel even geduurd voordat ik de knop weer om kon zetten. Inmiddels ben ik wel zover dat ik denk: nieuw jaar, nieuwe kansen.”