Shirin van Anrooij wint met een straatlengte voorsprong het WK voor beloftes.
Volledig scherm
PREMIUM
Shirin van Anrooij wint met een straatlengte voorsprong het WK voor beloftes. © ANP

Shirin van Anrooij: ‘Het was winnen of falen. Het werd winnen’

Shirin van Anrooij ging zondag op het WK in Hoogerheide goed om met de enorme druk op haar schouders. De Kapelse werd haast fluitend wereldkampioene bij de beloftes. ,,Beter kon ik mijn periode bij de jeugd niet afsluiten.”

 1. Junioren Driedaagse leeft in weelde: populair bij de renners én bij de hoofdsponsor
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse leeft in weelde: populair bij de renners én bij de hoofdspon­sor

  AXEL – De bestuursleden hebben hun hoofd erover moeten breken. Bijna zestig aanmeldingen van teams kreeg de organisatie voor de 41ste editie van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse, terwijl slechts 35 ploegen toegelaten zijn. Ook is het contract met de hoofdsponsor verlengd. Het tekent de populariteit van de koers. ,,Het wordt elk jaar gekker”, schetst wedstrijdvoorzitter Bram Cambier.
  Axel
 2. De waterpoloërs van DZK werken in stilte aan hun titeldroom: ‘Zijn met iets heel bijzonders bezig’
  PREMIUM

  De waterpo­loërs van DZK werken in stilte aan hun titeldroom: ‘Zijn met iets heel bijzonders bezig’

  Je zult de waterpoloërs van DZK dit seizoen niet hardop horen zeggen dat ze voor de titel in de tweede divisie gaan. Door een slechte ervaring uit het verleden zijn de Vlissingers (nu tweede) wat minder uitgesproken en daardoor in het water misschien juist sterker. Maar met de topper tegen concurrent en koploper De Treffers voor de deur, weet aanvoerder Bas van Houwelingen ook dat ontkennen geen optie meer is. ,,Na zaterdag kunnen we er heel goed voor staan.’’
  Vlissingen