Volledig scherm
Shirin van Anrooij. © Pix4Profs / Joris Knapen

Shirin van Anrooij en Tim van Dijke maken in Hoogerheide laatste stop voor WK veldrijden

VLISSINGEN – Nadat beiden een weekeinde rust hadden, zijn Tim van Dijke en Shirin van Anrooij geselecteerd voor de finale van de wereldbeker in Hoogerheide. Daar rijden zij zondag mee bij respectievelijk de belofte-mannen en de elite-vrouwen.

Van Dijke, woonachtig in Colijnsplaat, reed vijf van de zes World Cups en staat elfde in het algemeen klassement. Op het lastige parkoers op de Brabantse Wal kan hij met een goed resultaat nog de top 10 binnendringen. Het verschil met de rijder die voor hem staat is gering.

Van Anrooij is bij de elite-vrouwen terug te vinden op de 22ste plaats in de ranking. De juniore uit Kapelle, de kersverse Nederlands kampioene, deed aan vijf van de acht wereldbekerwedstrijden mee en driemaal finishte ze in de top 10.

Voor beiden geldt dat de koers in Hoogerheide – de GP Adrie van der Poel – de laatste voorbereiding is op het WK in Zwitserland. Van Anrooij rijdt daar in de juniorencategorie en gaat voor niets minder dan de regenboogtrui. In Hoogerheide start Van Dijke om 11.30 uur en Van Anrooij om 13.30 uur.