Volledig scherm
© Lex De Meester

Scoringsmachine Swift scoort niet op het moment suprême; seizoen klaar

MIDDELBURG - Op het moment dat het om de knikkers ging, moesten de korfballers van Swift het hoofd buigen voor GKV. De overgangsklasser uit Middelburg verloor zaterdagavond het sleutelduel in Gorinchem met 29-23. Daardoor is de ploeg van coach Dennis Plantinga zo goed als uitgeschakeld voor de titel.

,,Verschrikkelijk balen, maar alle credits voor GKV. Een terechte overwinning‘’, beet coach Dennis Plantinga meteen maar door de zure appel heen kort nadat zijn ploeg de cruciale wedstrijd tegen GKV verloor.

De thuisploeg speelde op het randje en overrompelde Swift met zijn verbetenheid. Een vroege achterstand van drie à vier punten was het gevolg. Het Middelburgs achttal deed wel verwoede pogingen om aan te sluiten, maar slaagde daar niet in door een te hoge foutenlast.

Ook na rust (15-11) was het niet bij machte om het tij te keren. Terwijl Swift anders optimaal rendeert bij het lengte-overwicht, ontregelde de oorlogsstrategie van GKV dat. Het was juist de thuisploeg die maar bleef scoren.

Tot tien minuten voor tijd koesterde Swift de hoop op een kentering, maar het beetje geluk om over het dode punt heen te komen bleef uit. GKV won afgetekend. Dat KVS verloor van Sporting Trigon gooide nog wat zout in de wond.

Met nog vijf duels te gaan kunnen de titelaspiraties van Swift de koelkast in. De achterstand op GKV bedraagt drie punten, KVS staat er twee voor op de Middelburgers. Een hard gelag voor de ploeg die zo niets koopt voor de opgebouwde status van meest scorende ploeg van Nederland.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.