Volledig scherm
Piedro Schweertman © Lex De Meester

Schweertman in halve finales EK voor masters

WENEN - Squasher Piëdro Schweertman, afkomstig uit Koudekerke, is donderdag in Wenen doorgedrongen tot de halve finales van het Europees kampioenschap voor spelers van 35 jaar en ouder.

In de achtste finales won de Walcherse ex-prof  zeer simpel van de Duitser Steven Bukenberger: 11-2 11-0 11-2. Daarna was hij met 11-5 11-2 11-2 te sterk voor Kostiantyn Rybalchenko uit Oekraïne. 

Schweertman (35) is in zijn leeftijdscategorie als eerste  geplaatst. Hij behoort ook pas voor het eerst dit jaar tot de ‘masters'. Vrijdag staat hij in de halve eindstrijd tegenover de Spanjaard Alex Garbi, die ook zijn partijen nog allemaal simpel won.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Taart voor trouwe tennisser Huub Nijsten na 40 jaar ‘trouwe dienst’
    PREMIUM

    Taart voor trouwe tennisser Huub Nijsten na 40 jaar ‘trouwe dienst’

    TERNEUZEN - De passies van de sportieve familie Nijsten zijn zeilen, golf, hockey én tennis. Huub Nijsten (78) is in het Racketcentrum Terneuzen, dat inmiddels 40 jaar bestaat, tennisser van het eerste uur. Anno 2019 slaat de Terneuzense oud-huisarts er op vrijdagavond nog altijd een balletje op het center court. Van het huidige groepje van een zevental tennissers maken ook zijn broers Jan (74, oud-tandarts in Terneuzen) en Herman Nijsten (68, oud-huisarts in Hoek) deel uit.