Volledig scherm
Hinke Schokker bij binnenkomst in Hulst © Roeland van Vliet

Schokker wint marathon in parkoersrecord

MARATHON VAN ZEEUWS-VLAANDERENHULST - Hinke Schokker heeft zaterdag haar favorietenrol tijdens de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen waargemaakt. De Friezin dook met een tijd van 2.58 ook nog eens twee minuten onder het parkoersrecord van Anjolie Engels-Wisse.

De 35-jarige atlete uit Eastermar loopt pas een paar jaar hard, maar heeft toch al flink naam gemaakt. In 2018 debuteerde ze in Berlijn op de marathon en noteerde ze een tijd van 2.50.33 uur. Dit jaar was ze in Tokio nog 3 minuten sneller. Ze liep ook al tweemaal een wedstrijd van 100 kilometer: in 2018 deed ze dat in 8.00 uur, in februari was ze (op de baan) nog eens 12 minuten rapper.

Tussen Terneuzen en Hulst duldde ze weinig tegenstand. Meteen na de start nam ze al afstand van nummer twee Monica Sanderse, de winnares van vorig jaar. Zij finishte in 2.59.24. Derde werd Leonie Ton uit Wissenkerke, die een week geleden nog 120 kilometer liep op Texel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’
    PREMIUM

    Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’

    WEMELDINGE - Een opmerkelijke wending in de wielercarrière van Marco Minnaard. Kort nadat hij voor het eerst in drie jaar tijd niet als renner bij de Tour de France aanwezig is, heeft hij besloten om eind dit seizoen zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 30-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten. ,,Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen”, liet hij dinsdag weten in een statement.