Volledig scherm
Hinke Schokker bij binnenkomst in Hulst © Roeland van Vliet

Schokker wint marathon in parkoersrecord

MARATHON VAN ZEEUWS-VLAANDERENHULST - Hinke Schokker heeft zaterdag haar favorietenrol tijdens de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen waargemaakt. De Friezin dook met een tijd van 2.58 ook nog eens twee minuten onder het parkoersrecord van Anjolie Engels-Wisse.

De 35-jarige atlete uit Eastermar loopt pas een paar jaar hard, maar heeft toch al flink naam gemaakt. In 2018 debuteerde ze in Berlijn op de marathon en noteerde ze een tijd van 2.50.33 uur. Dit jaar was ze in Tokio nog 3 minuten sneller. Ze liep ook al tweemaal een wedstrijd van 100 kilometer: in 2018 deed ze dat in 8.00 uur, in februari was ze (op de baan) nog eens 12 minuten rapper.

Tussen Terneuzen en Hulst duldde ze weinig tegenstand. Meteen na de start nam ze al afstand van nummer twee Monica Sanderse, de winnares van vorig jaar. Zij finishte in 2.59.24. Derde werd Leonie Ton uit Wissenkerke, die een week geleden nog 120 kilometer liep op Texel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.