Atletiektraining in coronatijd bij Scheldesport in Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Atletiektraining in coronatijd bij Scheldesport in Terneuzen. © Harold de Maat

Scheldesport uit Terneuzen is nog aan het puzzelen om alles passend te maken

TERNEUZEN - Het slot is weer van de poort bij veel Zeeuwse sportclubs. Na ruim twee maanden zonder georganiseerd sporten kan er in verschillende disciplines eindelijk weer getraind worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en welke maatregelen worden er getroffen? Vandaag in deel 1: Harold de Maat van atletiekvereniging Scheldesport.

Het moet de afgelopen weken een raar gezicht zijn geweest voor voorbijgangers. Op een normale dinsdag- of donderdagavond wordt er bij AV Scheldesport doorgaans door meer dan honderd atleten getraind, maar de afgelopen weken was de atletiekbaan leeg. Gelukkig mag er sinds vorige week weer gesport worden en is ook Scheldesport opgestart. Maar het is een hele puzzel om al die atleten die er normaal zijn weer hun plek op de baan te geven.

Harold de Maat kan het weten. Hij is op veel fronten actief binnen de club. Als atleet natuurlijk, maar ook als voorzitter en (jeugd)trainer. ,,En momenteel ben ik ook één van de corona-coördinatoren. Daarvoor hebben we binnen het dagelijks bestuur een schema gemaakt.’’

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”