Volledig scherm
Koen Leenhouts is één van de schakers die namens HWP meedoet in Montenegro. © Peter Nicolai

Schakers HWP gaan strijd aan om Europacup voor clubteams

SAS VAN GENT - De schakers van HWP Sas van Gent nemen van 10 tot en met 16 november deel aan de Europacup voor clubteams in Ulcinj in Montenegro. 

HWP - dat aantreedt met Koen Leenhouts, Helmut Cardon, Thibaut Maenhout, Glen de Schampheleire, Rein Verstraeten en Tom Piceu - is in Montenegro als 26ste geplaatst. HWP heeft 2384 ratingpunten. Daarmee is het de tweede Nederlandse ploeg op de plaatsingslijst. Er doen zes Nederlandse teams mee. 

In totaal bestaat het deelnemersveld uit 68 teams. Zij komen uit dertig verschillende landen. Alkaloid uit Macedonië is als eerste geplaatst, met 2706 punten.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.