Volledig scherm
PREMIUM
Sarah de Kraker. © Marcelle Davidse

Sarah de Kraker had niet zo snel al aan Indoor Brabant gedacht

AXEL - Ellen de Kraker sprong bijna een gat in het dak toen haar dochter Sarah een uitnodiging kreeg voor Indoor Brabant. Zelf was Sarah natuurlijk ook blij, ,,maar niet zo blij als mijn moeder”. Zondag komt de veertienjarige Axelse springamazone met haar schimmelmerrie Déchide in actie in Den Bosch.

Sarah en Déchide vormen pas sinds september een combinatie. ,,Het paard kon al wel wat, maar het duurt meestal een jaar voordat je als ruiter en paard helemaal op elkaar bent ingespeeld.” Dat de twee nu al zo succesvol zijn, had Sarah dan ook niet durven dromen. Ze heeft het paard gekocht als voorbereiding op de toekomst in de paardensport, want ze timmert als ponyamazone al flink aan de weg. Met haar pony Kerwin van Orchid springt ze sinds een half jaar op het hoogste niveau bij de pony’s.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.