Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

's Lands Welvaren verrast met dubbele zege in eredivisie

OVERZICHTVLISSINGEN - Het driebandenteam van Dallinga.com koos het dubbelweekeinde in de eredivisie voor een tactisch plan. Zaterdag werd ‘het tweede’ ingezet tegen medekoploper SIS Schoonmaak (6-2-verlies) en zondag werd op volle oorlogssterkte aangetreden tegen Bousema Lochem (6-2-zege). ‘s Lands Welvaren AVH/VSS speelde beide dagen met dezelfde vier spelers en verraste zaterdag met een onverwachte zege bij en op 't Ivoor in Boxtel en zondag op DKM Tools.

SIS Schoonmaak - Dallinga.com 6-2: Met de nummers vier, zes, zeven en tien van de spelerslijst van Dallinga.com werd de strijd met de medekoploper aangevat en verloren. Toch kweten de reserves zich voorbeeldig van hun taak en maakte het SIS knap lastig. Marco Janssen won zelfs van Jean van Erp met 38-40 en Bart Ceulemans hield Raimond Burgman tot kort voor de finish in bedwang maar verloor met 40-34. Steven van Acker hield wereldtopper Eddy Merckx tot halverwege aardig bij maar moest toen afhaken, 40-20 in 21. Voor Berry Dallinga verliep de reis naar Den Haag volstrekt zinloos hij verloor met 40-5, maar mocht aanvoeren niet meer dan 17 beurten te hebben gekregen van Jeffrey Jorissen (2.352).

Dallinga.com - Bousema Lochem 6-2: Zondag stond de sterkst mogelijke opstelling in de Dallinga-arena. Voor de pauze stal Jean Paul de Bruijn de show met een uitstekende wedstrijd tegen de Duitser Stefan Galla, zaterdag nog goed voor goed voor een zege met 2.105 gemiddeld. De Bruijn leidde na 8 beurten al met 21-4. Daarna werd het in no time 40-16 in 22 beurten. Op de andere tafel verloor Peter de Backer met 29-40 na 25 van Wesley de Jaeger. Na de pauze brak de spanning en het zweet uit bij zowel spelers als publiek. Steven van Acker hield lang gelijke tred met Frans van Schaik, maar raakte in de slotfase achterop bij 32-39. In de gelijkmakende dertigstre beurt maakte de jonge Belg het met 8 uit en zette zijn ploeg op een wedstrijdpunt. Dat leek meer dan welkom omdat Frédéric Caudron geen moment goed in de wedstrijd zat tegen Johan Loncelle en steeds tegen een achterstand aankeek tot 32-36. Toen stond hij op met een serie van 6 en nadat Loncelle zijn laatste punt miste maakte Caudron het wel uit, 39-40 in 31.

't Ivoor - 's Lands Welvaren AVH/VSS 2-6: Een onverwachte overwinning voor de bezoekers die voor aanvang de voorlaatste plaats innamen. Dirk Weeremans was als enige van zijn team kansloos en ging hard onderuit tegen Dave Christiani die niet meer dan 17 beurten nodig had voor 40-13. Ronny Brants verraste thuisspeler Huub Wilkowski in een spannende partij en ging als eerste door de finish, 38-40 in 35. Francis Forton overtrof zichzelf met een knappe overwinning op de Duitser Dustin Jäschke en won met 26-40 in slechts 18 beurten (2.222). Marcel Hopmans pakte zijn eerste zege van het seizoen door Marc Roofthooft voor te blijven, 31-40.

‘s Lands Welvaren - DKM Tools 6-2: Voor de thee verloor Ronny Brants kansloos van Jack Wijnen, 30-40, 29 maar werd de stand door een nipte overwinning van Marcel rechtgetrokken. Hopmans klopte Joey de Kok na een ijzersterke start die leidde tot een 33-11-voorsprong maar toen sloeg de stress toe en kon de jonge Lewedorpse biljarter terugkomen in de wedstrijd. Zelfs winstkansen gloorde maar dat lukte net niet, 40-38 in 41. Na de pauze verzekerde de zeer goed spelende Dirk Weeremans en Francis Forton van de teamzege met overwinningen op respectievelijk 40-27 in 28 op Roland Uitdewilligen en 40-39 in 32 op Eddy Willems jr. 

Eerste divisie. Treva Theory Cues - FDV Jacoby/Schuler Cues 6-2: Met uitstekende optredens van Dustin Jäschke (40-20 in 26) en Patrick Kesteloot die in 29 beurten Frans de Vos volstrekt kansloos liet met 40-16 kon het niet stuk. Voordien had Patrick Vasseur na een hard en een lang gelijk opgaand gevecht oud teamgenoot Michael Zwakenberg eronder gehouden. Luc Peeters, vorige week nog een van de uitblinkers, verloor nu kansloos van Rudi Hendrickx met 22-35 in 32.

‘s Lands Welvaren 2 - De Driehoek/Thebo 6-2: Aan de hand van uitblinker Vic Herreweghe deed de thuisploeg goede zaken tegen de bezoekers uit Lichtenvoorde. Herreweghe stal in dubbel opzicht de show niet alleen won hij met 35-20 en een moyenne van 1.458 mede dankzij een schitterende serie van 14. Tom Persyn won nipt na een gelijk opgaande strijd met 40-37 van Hans Vriends en Danny Wuyts die met een punt marge meer Stefan Hetzel achter zich hield, 40-36. Alleen Rudy Persyn kon te weinig weerstand bieden aan Timo Peeters.

Aardexpress - Pearle Opticiens 4-4: Een prima gelijkspel voor de ploeg uit Sas van Gent dat zonder Jens van Dam een punt mee naar huis nam. Pascal Claus verloor ondanks een serie van 9 met 40-39 van Rudy de Laet. Piet Rodts verloor eveneens maar ruimer met 35-27 van Nicky van Venrooy. Jeffrey de Witte won na een zeer matig duel met 38-40 in 62 beurten en Filip Verspeelt pakte Bert Pijnenburg op vakkundige wijze in met 35-16 in 31.

Tweede divisie. Bouwpartners/Wear It - Polka Print 2-6: Een prima overwinning voor de ploeg uit Sluiskil. Zij hadden in Johan Grimon de uitblinker. De aan een rolstoel gebonden Belg won met groot verschil en 0.909 gemiddeld van Daniël van der Geld. Ook Marc van der Spiegel won royaal met 22-35. Meerten Dallinga hield slechts een puntje over tegen Gerbert van der Lee, maar het was wel genoeg voor de teamwinst. Dirk Vlerick verloor.

Treva Theory Cues 2 - Merwehof/Derogee 4-4: De thuisploeg lijkt de koning van de gelijke spelen te worden. Voor de vierde keer op rij (na vier speelronden) werd een remise genoteerd. Ronald van Geyt beleefd een offday en ging kansloos onderuit, net als Raymond Peeters. Raymond Eckel zette de inhaalslag in en man van de match, Onur Can, stal de show met een fraaie overwinning op Rijn den Adel met 35-14 in 34 beurten (1.029).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement