Volledig scherm
© Thinkstock

Rundergrounders doorkruisen Walcheren tijdens Flat Trail Marathon

MIDDELBURG - Zeeland is vanaf dit weekend een marathon rijker. In Middelburg gaat zondag de eerste editie van de Walcheren Flat Trail Marathon van start. Zeker veertig en maximaal vijftig deelnemers zullen over allerlei binnenwegen dwars door Walcheren crossen.

Het parkoers is niet afgezet, maar deelnemers kunnen de juiste route volgen middels een GPX-bestand. ,,Ieder loopt voor zich, hoewel in de praktijk waarschijnlijk een aantal verschillende tempogroepjes zullen ontstaan’’, weet organisator Martijn de Vries van Runderground. 

Onderweg is er op drie plaatsen een verzorgingspost. Zo staat er bij strandpaviljoen Kon-Tiki Beach een kom soep en een broodje te wachten op de deelnemers. Daar kunnen ze rustig van genieten, want het wedstrijdelement speelt eigenlijk geen rol. Toch zal er volgens De Vries waarschijnlijk wel een uitslagenlijst komen.

,,Sommige lopers hechten daar waarde aan’’, vertelt De Vries met een knipoog naar recente ontwikkelingen binnen de Zeeuwse hardloopwereld. ,,Maar dat is wel met eigen tijdwaarneming door de deelnemers, want het blijft een ludiek evenement’’, benadrukt hij. De groep vertrekt zondagochtend om 9.00 uur bij Cafe Tympaan in Middelburg. Daar zullen tussen 12.30 en 13.00 uur ook de eerste deelnemers finishen.

Als het gezicht achter de Middelburgse loopgroep Runderground ontplooit De Vries regelmatig bijzondere hardloopactiviteiten. ,,Ik had weer eens een idee. Een marathon op Walcheren, maar dan wel langs de mooiste paadjes én het liefst zo min mogelijk verharde wegen’’, verklaart hij de geboorte van het evenement. 

Quote

Een marathon op Walcheren, maar dan wel langs de mooiste paadjes én het liefst zo min mogelijk verharde wegen

Martijn de Vries, organisator

De Zeeuwse hardloopkalender zal volgens De Vries nog wel vaker verrijkt worden met evenementen uit zijn koker. In 2020 is Runderground vijf jaar actief en zal er onder meer een Open Runderground kampioenschap georganiseerd worden. ,,Dat wordt een wedstrijd over tien kilometer’’, verklapt De Vries alvast.

  1. Demi Mondeel is helemaal terug bij TOP: ‘Ik voel me geen stand-in meer’
    PREMIUM

    Demi Mondeel is helemaal terug bij TOP: ‘Ik voel me geen stand-in meer’

    ARNEMUIDEN - Eindelijk heeft Demi Mondeel weer het hoge niveau te pakken dat ze ooit had. De 25-jarige korfbalster van TOP Arnemuiden straalt nu helemaal als ze binnen de lijnen staat, na jaren van blessures en optredens in de luwte. De Middelburgse scoort, versiert strafworpen en neemt volop het initiatief binnen haar vak. ,,Het gaat heel lekker”, bevestigt ze. ,,Ik hoop dat ik mijn plekje in het team nog een tijdje kan vasthouden.”