Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Rugbyers van Tovaal houden de nul

GOES - Tovaal plaatste zich vorige week al voor Cup Poule van de tweede klasse, maar gaf die plaatsing zondag extra cachet met een thuiszege op Dukes 2 uit Den Bosch. In de eerste helft werd er niet gescoord, maar na rust maakte het team van Brian Hendry het verschil: 18-0.

Voor rust waren de teams aan elkaar gewaagd, maar gebeurde er weinig. Twee uitvallen van Dukes 2 werden onschadelijk gemaakt door goede tackles van Mees Wedding en Jeroen van Stee. 

Na rust kwam de thuisclub met de felle wind in de rug wel aan aanvallen toe. Al na twee minuten opende Alex Vlieland vanuit een ruck de score en tien minuten later schopte Jordan Paterson zijn ploeg vanuit een penaltykick naar een ruimere 8-0-voorsprong.

Jordan Paterson was in het slot van het duel nog belangrijk voor Tovaal. Met een aantal slimme kicks bracht hij de Goesenaren in de buurt van de trylijn van de tegenstander en dat leverde Tovaal nog twee try’s op. Jan Otte nam ze beide voor zijn rekening: een in de rechter- en vlak voor tijd bekroonde hij een uitval van Maghiel Hanse met een try in de linkerhoek: 18-0.

 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.