Volledig scherm
De rugbyers van Oemoemenoe vieren de landstitel in het beachrugby. © Oemoemenoe

Rugbyers Oemoemenoe pakken Nederlandse beachtitel

SCHEVENINGEN - Op het internationale beachtoernooi in Scheveningen pakten de rugbyers van Oemoemenoe afgelopen weekend de landstitel. De formatie van coach Herbert Jan van der Waal eindigde in het eindklassement op de vijfde plaats, maar was wel het beste Nederlandse team en mag zich daardoor landskampioen noemen.

Het beachrugby wordt gespeeld met vijf spelers, op een veld van 25 bij 35 meter. Het totale team bestaat uit 12 spelers, alle spelers kunnen bij een ‘stil’ moment in de wedstrijd wisselen zonder hierbij toestemming van de scheidsrechter te hebben. Het toernooi in Scheveningen maakte deel uit van de EBRA (European Beach Rugby Association) serie. Het North Sea Beach Rugby is het openingstoernooi van deze serie, gevolgd door toernooien in Portugal, Frankrijk en Italië. Het laatste toernooi, waar tevens de finales gespeeld worden, is wederom in Portugal.

Oemoemenoe won haar eerste twee wedstrijden, maar moest vervolgens een nederlaag slikken tegen het sterke Marseille (3-9). In de vierde wedstrijd, tegen de SA Wild Dogs uit Zuid-Afrika, ging de overwinning in de laatste minuut naar de Afrikanen (7-6). De laatste wedstrijd op de eerste dag van het toernooi werd met winst afgesloten. Oemoemenoe-Curaçao eindigde in 8-4. Op de tweede speeldag van het toernooi werd vervolgens ook de laatste poulewedstrijd gewonnen. Den Haag werd met 5-0 verslagen.

Rugby Union of Russia

Oemoemenoe werd derde in poule A en kwam vervolgens uit tegen de nummer 3 van de B-poule, het Nederlandse Class of 2011. De winst ging met 9-6 naar de Zeeuwse formatie. Oemoemenoe werd daardoor eerste van alle Nederlands ploegen en pakte zo de landstitel. In het eindklassement werden de Middelburgers vijfde, achter de Russische winnaar Rugby Union of Russia, nummer twee Les Minots (Frankrijk), het als derde geklasseerde Marseille en SA Wild Dogs.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.