Wemeldingenaar Noah de Wild, rugbyer bij Bury St Edmunds.
Volledig scherm
PREMIUM
Wemeldingenaar Noah de Wild, rugbyer bij Bury St Edmunds. © -

Rugbyer Noah de Wild heeft zijn pad al uitgestippeld

BURY ST EDMUNDS - Noah de Wild heeft een doel: professioneel rugbyer worden in Engeland. De net twintigjarige Wemeldingenaar is op de goede weg bij Bury St Edmunds, een club op het vierde niveau. Een zware knieblessure waarvan hij net hersteld is en het nu rondwarende coronavirus vertroebelen zijn droom niet. ,,Mijn plan is nog steeds om vanaf mijn 22ste mijn brood te kunnen verdienen met mijn sport”, vertelt hij. ,,Waar ik nu mee bezig ben, zie ik als een kans die ik maar één keer in mijn leven heb.”

 1. Agnieta Francke is weer wegwielrenster, maar wel op een andere manier
  PREMIUM

  Agnieta Francke is weer wegwielren­ster, maar wel op een andere manier

  GRAZALEMA - Agnieta Francke (31) is definitief aan haar tweede wielerleven begonnen. Bij de Spaanse continentale ploeg Farto-BTC zit de voormalige Koudekerkse – ze woont al sinds 2014 in Andalusië – dit seizoen helemaal op haar plek. ,,Er wordt goed naar het welzijn van de rensters gekeken”, vertelt ze via een videoverbinding. ,,Het gaat dus niet alleen om hoe we er fysiek voor staan, maar ook hoe het mentaal met ons gaat. Als je ergens twijfels over hebt, kun je dat aangeven. Had ik die mogelijkheid elf jaar geleden maar gehad...”
 2. Lars Oreel uit Goes fietste in ruim 5 minuten over de Zeelandbrug: ‘Ik kon bijna de auto’s bijhouden’
  PREMIUM
  STRAVA IS HOT

  Lars Oreel uit Goes fietste in ruim 5 minuten over de Zeeland­brug: ‘Ik kon bijna de auto’s bijhouden’

  VLISSINGEN - Per maand krijgt de app Strava er wereldwijd naar verluidt twee miljoen gebruikers bij. Vooral wielrenners lopen er mee weg, ook in Zeeland. De coronatijd brengt met zich mee dat sporters nog meer online hun krachten meten, omdat er nauwelijks echte wedstrijden zijn. Eloy Raas en Lars Oreel uit Goes en Yva Geluk uit Middelburg vertellen over hun ervaringen met de app.
 1. Woningoverval Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebonden
  Play

  Woningover­val Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebon­den

 2. Verstappen moet genoegen nemen met tweede plek achter Hamilton
  Play

  Verstappen moet genoegen nemen met tweede plek achter Hamilton