Volledig scherm
Ruben Martens, hier op archiefbeeld, was de snelste in Hulst. © Camile Schelstraete

Ruben Martens doorbreekt Belgische zegereeks in Hulst

HULST - Na drie overwinningen voor een Belgische atleet is Ruben Martens er in geslaagd de vierde zwemloop in Hulst op zijn naam te schrijven. 

Na 1000 meter zwemmen, in 14 minuten en 13 seconden, had Martens een achterstand van twee minuten op Arno Lambrecht uit Kuurne. Op het loopparkoers van het Reynaertlandzwembad naar de Piet Vonck atletiekbaan sloeg Martens toe en noteerde hij een winnende tijd van 48 minuten en 57 seconden. Hij werd op een minuut gevolgd door Lambrechts, die Tom Erpelinck (Hengstdijk) van de tweede plaats afhield. 

Bij de vrouwen ging de zege naar Lotte de Vet (Wuustwezel), die vanaf het zwemmen aan de leiding ging en dat met slechts 7 seconden verschil wist vast te houden ten koste van Lynn Lossie (Woensdrecht). Petra Sloots (Brielle) maakte in 59.04 het erepodium vol.

Na haar optreden vorige week in de Siosport Eredivisie triatlon moest Nelleke Baldé (Grijpskerke) de zege op de 500 m zwemmen en 5 km lopen laten aan Eva Cornelisse (Rhoon). De snelste 500 m zwemtijd was voor Marlijn Hendriksen (Standaarbuiten) in 6.03, voor Cornelisse in 6.18 en 8.09 voor Baldé, die daar al twee minuten aan de broek kreeg. Conelisse finishte op de atletiekbaan in 26.43, voor Baldé in 29.43 en Hendriksen in 31.48.

Chris Steenbakker( ’s-Heerenhoek) pakte na de tweede 500 m zwemtijd in 6.18 de zege bij de mannen op de korte afstand in 26.39, op twee minuten gevolgd door Louis Raskin (Sint- Niklaas). Rens van Beek (Elst) was de snelste bij de jongens na 250 m zwemmen en 2.5 km. Mara Steenbakker (’s-Heerenhoek) moest op de tweede plaats bij de meisjes veel toegeven op winnares Hasse Fleerackers (Brecht).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.